Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kastrace je proti přírodě??????

31. 10. 2021

O chlup líp

Kastrace je proti přírodě!

Je to hraní si na Boha!
Takže teď všechny kočky vykastrujeme a pak vymřou?!
Kočky loví jen nemocné ptáky!
NE.
Proti přírodě je nechat kočky trpět nemocemi a neléčit jejich zranění způsobená auty, železy nebo jinými lidskými vynálezy.
Proti přírodě je nechat kočky zabřeznout v necelém půl roce věku a nechat kotě rodit další koťata, o která se nemůžeme postarat a tak se jich zbavíme.
Proti přírodě je nechat kočky se bezhlavě množit a likvidovat tím biodiverzitu. Zdravý pták nemusí vždy uletět. Stejně jako neuletí mláďata ptáků, zajíců nebo třeba veverek.
Proti přírodě je kočky nekastrovat a místo toho je usmrcovat jinými """"vybranými""" způsoby, jako je ubití, utopení apod.
Proti přírodě je alibismus, který brání člověku v kastraci kočky, takže to raději nechá na autech, jedu na krysy nebo sousedovic psu.
Kočky domácí jsou domestikovaná zvířata. Člověk si je k sobě připoutal a tak, jako se stará o psy, měl by se postarat i o kočky. Pokud máte kočku, jste podle zákona povinni se o ni postarat tak, aby nestrádala. To zahrnuje nejen krmení, ale i veterinární péči.
Nemáte na kastrace peníze? Jsou tu projekty, které vám s tím pomohou. Například Feliti - kastrační program v ČR nebo KasPro - kastrační program.
Nechcete kastrovat, ale nechcete ani koťata? Máme jedinou radu - nepořizujte si kočku. Jsou jich plné útulky, ve městech jsou celé kolonie toulavých koček a neustálé rození koťat všechno jenom zhoršuje.
Dnes je mezinárodní den kastrací. Jak ho oslaví vaše kočka?
 
 
 
kas.jpg