Jdi na obsah Jdi na menu
 


SBÍRKA DEN ZVÍŘAT 2022

26. 10. 2022
Jako každý rok i letos máme možnost být součástí sbírky pro zvířata Den Zvířat pořádanou ,, Běhejme a pomáhejme útulkům,,
SBÍRKA DEN ZVÍŘAT 2022 má za sebou pár dní a pro 113 útulků se zatím vybralo 250. 000 Kč.
Proč se zapojit do sbírky DEN ZVÍŘAT 2022?
Protože to je potřeba a protože je to pro ty, kteří si samotní pomoci nemohou.
I když má část lidí pocit, že české útulky jsou na tom dobře, opak je pravdou. Momentální situace je horší než období covidu.
Ano jsou tu projekty díky kterým je možné získat granulky a určitě pomohou. Ale ne všechny kočky tyto granulky jí, nebo mohou jíst. Útulky jsou plné i koček na drahých dietách, koček které mají specifické potřeby na výživu, koček které potřebují i velmi drahé léky, protože i ceny léků, stejně jako ceny veteriny a krmení či steliva se zvedají. O téměř likvidační situaci s energiemi pro ty útulky, azyly, spolky, které mají prostory pro kočky které potřebují teplo, netřeba mluvit. Stačí si uvědomit, jak moc zasáhla cena energií Vás a zkusit si představit co to znamená pro útulky, které mají momentálně co dělat aby zajistily pro přítomné kočičky to základní. Patříme k nim. Momentálně máme v péči 120 koček, z nichž je 50 koťat. Koťat, která by zimu venku nepřežila, takže bylo nutné jim pomoci, ale jsou tak trošku černá díra ve které mizí finance rychlostí blesku. Potřebují kvalitní krmení, kotěcí mlíčko, paštičky a kapsičky, spousty a spousty steliva, protože prostě chodí na záchudek častěji. Většina z nich potřebuje drahou a dlouhou léčbu, protože prostě byla nelidsky sebrána mámě a vyhozena. Nacházíte je všude, u nás nejčastěji v lesích mimo civilizaci, nebo příkopech u frekventovaných silnic. Organizátoři sbírky chtějí, aby každý útulek představil ty, pro které je právě u něj sbírka nejpotřebnější . Ani po 20 letech nevím, zda ji víc potřebují ty s amputací něčeho, ať už očí či tlapek, pro ty které trápí letité zdravotní komplikace nebo ty které trpí na duši. Máme tu všechny, koťátka zdravá i nemocná, jednoočky, třínožky, kardiaky, ledvináře, cukrovkáře a ty co trpí psychicky. Za mne asi nejvíce strádající jsou ti poslední. Člověk který je nezná, jejich bolest nevidí. Mají dvě oči, čtyři tlapky a lidmi dokonale zlomené srdce, ale to není vidět a nejde nafotit. Velmi dlouho a u těch týraných někdy i roky trvá, než začnou lidem zvnovu věřit. I lidem kteří se o ně denně starají . Vcelku rychle zmizí z očí ten šílený strach prvních dnů, či měsíců. Ale než se v těch krásných očích, objeví světýlka zájmu o Vás, než je tam vidět radost že Vás vidí, je to dlouhý boj. To vše, je pochopitelně vyřazuje z řady těch, které mají šanci na domov. Protože takovým kočkám, ho nabídne jeden ze sta. Tak tedy za náš útulek prosí o pomoc, pokud je ve vašich možnostech, kocourek Charlie. Zastupuje ty s fyzickou i psychickou bolestí. Byl sražen autem a podstoupil operaci. Měl otok mozku, zranění dvou tlpek. Jedna musela být amputována, druhá bohužel na téže straně, zatím neslouží jak by měla a při chůzi Charlieho bolí. K tomu se Charlie bojí každého nenadálého zvuku, člověka kterého nezná, něčeho co vidí možná jen on. Jinak je to velmi přátelský kocourek, k nám i kočičkám, ale už asi vždy bude mít chvíle, kdy ho vyděsí cokoli co nečeká. ,,Třešničkou na dortu,, je dohledaný původní majitel, který ho třínohého už nechce a vzdal se ho. Když chybí jedna tlapka už to asi není jeho kocourek.
Co na tom že srdíčko je stále stejné. Ale prostě čeká na někoho jiného. Na někoho kdo uvidí, jak úžasná bytůstka to je a bude ho chtít jako člena rodiny. Napořád.
Pokud vám to situace dovolí, budeme rádi, pokud se zapojíte přes Donio do sbírky. Odkaz v BIO a ve story
 
 
Může jít o obrázek kočka