Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stříbro - SOS pro další kočky v nouzi

13. 1. 2022
Aktualizace - Děkujeme všem kteří pomáhali sdílet, podařilo se najít řešení pro všech 18 kočiček, Fousky zajistí antiparazitika a zvíře v tísni a kočičí naděje poskytnou místo a dopravu . Moc děkujeme všem.
 
Stříbro - SOS pro další kočky v nouzi
Ve spolupráci s organizací Člověk v tísni se snažíme najít řešení pro cca 18 koček, které nemají kam jít. Jejich majitelka se ocitla zcela bez finančních prostředků. Její situaci pomáhá řešit právě výše zmíněná organizace. Paní nemá nárok ani na dávku v hmotné nouzi, první jakousi sociální dávku obdrží až v březnu. Prvotně jsme tedy nabídli krmení pro kočky, nepodažilo se sehnat odvoz, ale naštěstí krmivo zajistily Fousky, které to to mají blíže, kočky přijmout nemohou protože nemají místo. Místo pro kočky se řeší ve spolupráci s útulky napříč republikou ale opět vázne na dopravě.
Aktuální situace je tedy takováto:
paní, která postupně přijala 18 koček z lokality Stříbrsko (přišli za ní kočky a ty měli koťata..) , soc. a fin. situace paní není dobrá a stav kočiček je proměnlivý.
Organizaci Člověk v tísni se podařilo se kontaktovat Šmudlinku – útulek Tachov – zde by se ale jednalo především o dvě fenky a max. jednu kočku. Zvíře v tísni – ty by se případně taky ujali fen, našli možné financování kastrací a možnost ubytovat 6 – 8 koček v Hradci, kam zatím není jak zajistit odvoz.
Bohužel i přes původní domluvu s paní se ani zdaleka nepovedli nafotit všechny. Za ten týden se výrazně zlepšil i zdravotní stav u těch, u kterých jbyl špatný (zahnisané oči atd). Podle paní mají ovšem všichni průjem a trpěly dušností, většina z nich má zaslzené oči.
Všichni jsou zvyklí chodit ven a zamňouknout si, když chtějí dovnitř.
Momentálně nemáme možnost někoho z nich přijmout. Pokud se nám podaří posunout kočky z karantény k ostatním, některým místo určitě nabídneme, ale záleží to na zdravotním stavi těch, co v karanténě momentálně jsou.
Moc tedy poprosíme pokud někdo z Vás má možnost některé z kočiček nabídnout domov, nebo alespoň dočasnou péči, kontaktujte nás prosím. Ty ostatní moc poprosíme o sdílení, třeba bude mít možnost pomoci někdo další.
Děkujeme
Kontaktovat nás můžete zde na fb, na tel. 731 241 782 nebo emailem: sanceprokocku@email.cz
 
 
 

„Zrzeček“, 7 měs., nechá se nosit, hladit, zvyklý na psy a kočky, buď byl apatický nebo je naprostý pohodář – nyní asi nejvíce nemocný – celý zaslzený vč mokrého čumáku jako kdyby měl rýmu

zrzek.jpg

4A – mourovatý kocour beze jména, nevykastrovaný, božan a mazel, 7 měs., zaslzený, zvyklý na psy a kočky

bez-jmena-mour.jpg

 

5A – kočka, beze jména, 7 měs., nevykastrovaná, není to takový mazel jako kluci, ale normálně přijde, okukuje, nechá se pohladit, zvyklá na psy a kočky.

 

mourka.jpg

6A – kocour Černulka, celý černý, chlupatý, 7 měs., nevykastrovaný, jak je hodně zablešený tak z něj vytáhnete klidně trsík chloupků (podle organizace Fousky - další kdo by měl jít určo pryč), tečou oči, je to trochu větší plašan před cizíma – po paní se, ale bezstarostně válí, zvyklý na psy, připomíná malého křížence mainky.

 

cernulka.jpg

8A - beze jména, neřeknu vám teď pohlaví (myslím, že holka), protože je to docela plašan, na paní je zvyklá, ale přede mnou se šla schovat.

mourka-delsi-srst.jpg

 

7A kocour Mikeš – 1 rok, paní ho označila za samotáře, já bych řekla spíš bezstarostný kocour – spokojeně chrupal v krabici, ale když se rozhodl přijít – je to kocour božan, hrozně umazlený a uvrněný, ale asi si potřebuje na člověka chvíli zvyknout a nejdřív vypadá, že se nebude kámošit, při problémech s dýcháním na tom byl nejhůř, má moc rád papírové krabice, při jídle je opatrný (chvíli mu trvá než si od cizích vezme).

 

mikes.jpg

9A – beze jména, kočka, 7 měs., když jsem byla u paní poprvé byla to ta se zahnisaným okem, teď vypadala opravdu dobře, je také podobná malému kříženci mainy, zvyklá na paní a hlazení, ale před cizíma se jde spíš schovat.

 

koule.jpg