Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už jsme opravdu nad míru obvyklou unavení a je třeba trošku zvolnit...

12. 8. 2022
Šestnáct týdnů kdy krmíme malé kočičí andílky dnem a nocí, si vybírá logickou svou daň. Už jsme opravdu nad míru obvyklou unavení a je třeba trošku zvolnit. Od banalit k pousmání, kdy plechovku s kávou cpu do mrazáku a maso pro kočky do skříňky na potraviny, přes už zarážející zařazení chudinky malé Karolinky po dokrmení stříkačkou do úplně jiné karanténí klece než kam patří, včerejší extempore.
Dopravce s konzervami pro čičinky za bránou, dříve než bychom ho čekali, protože on čekat nemůže, tak zběsile po schodech z druhého patra, aby nečekal, v hlavě se odvíjí představa tahání těch 200 konzerv nahoru. Do toho další dopravce s další várkou pro kočičky a zase běh nahoru a dolu a ejhle, tentokráte zůstaly v útulku zabouchnuté klíče, dodejme jediné. Takže náhradní klíče nikdo nemá, tak nezbývá než volat zámečníka. Ten oželí oběd a velmi vstřícně do 10 minut dorazí, bohužel dveře se otevřít nepodaří, i když vyzkouší vše. Zůstává opravu jediná možnost, volat hasiče, kdo k nám chodí ví jak vysoko to je.
Jsou opravdu skvělí a do pár minut dorazí i asistencí Policie ČR. Jedinou pro kočky nejméně zatěžující možnou cestou je z boku budovy, kde je sice také kočičí siť a hasičům se tam špatně dostává ale jde o místnost kde se suší prádlo, okno je otevřené a kočky zavřené v jiné místnostni a hasiči to zvládli.
Neskutečná úleva vidět je otvírat zevnitř vstupní dveře do útulku. Tak včera myslím všichni máme nadbytek adrenalinu na dlouhou dobu dopředu, máme dobrou zprávu - žádný zloděj tyto dveře opravdu zvenčí neotevře, aby ukradl některý z našich kočičích pokladů. A jednu špatnou zprávu - neotevře je ani zámečník.....
Velké poděkování všem kdo nám pomáhali situaci řešit, majitel objektu p. Karel Šmrha, zámečník, který okamžitě dorazil, Sušičtí hasiči a službu konající policisté.. Mooc moc děkujeme.
 
hromadka.jpg