Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční zázrak se nestal, tak znovu a akutnějí prosíme o pomoc pro kočičku Šegy

10. 1. 2022
Vánoční zázrak se nestal, tak znovu a akutnějí prosíme o pomoc pro kočičku Šegy.
Šegy je 5.5. roku stará kočička. Kříženec britské modré, kastrovaná , extrémně citlivá na výrazné zvuky, s vrozeným onemocněním srdce / HCM /
Na jednu citlivou kočičí bytůstku je toho až dost, v rodině kde dosud žila s poskytnutím lásky a veškeré péče je nově majitelka těhotná a v březnu se jí narodí miminko. Šegy celou dobu co je u své majitelky občas reaguje agresí. Nikdy se nepřišlo na důvod, zdravotní by to být neměl, podstoupila spoustu vyšetření a všeho co na uklidnění existuje od bylinek, feliway po antidepresiva bez efektu. Útočí pouze na svou majitelku a občas napadla neteř. útoky jsou v průměru zhruba jednou za týden. Nejde o banalitu, slečna vydržela opravdu hodně, je doškrábaná jak po větší nehodě a přesto to nevzdává, ale má strach o miminko a po posledním útoku skončila u lékaře. Na dětský pláč Šegy reaguje agresí vždy, takže obava že miminko bude v ohrožení je reálná. Protože Šegy má zhruba 5 let, občas už rozpozná že přijde útok a v takovou chvíli se podaří Šegy odlákat na pamlsek a dál je klid. Ne vždy se to však podaří.
Dát Šegy stranou do samostatné místnosti, kde by se třeba staral jen přítel, kterého nenapadá možnost nemají, navíc se s příchodem miminka budou stěhovat a to bude ještě menší prostor.
Z této situace jsou všichni zoufalí, už jim někdo nabídl že kočičku vezme k baráku jako venkovní. Téměř šestiletá britka s HCM, zvyklá jen doma, nemá venku co dělat a ani nemůže, protože musí brát pravidelně léky. / ty užívá bez problémů / .
Je to těžké a rozhodnutí,pomoci takové kočičce musí každý zvážit ze všech stran. Měl by to být klidný domov, možná změnou prostředí nastanene změna i u kočičky ale nikdo Vám to nezaručí. Slečna už se jí bojí a podle mne i to může být důvod. Šegy to cítí a prostě útočí. Původní majitelka která ji jako kotě prodala ji pochopitelně nechce zpět.
Takže moc poprosíme pokud víte o někom, kdo by takovou kočičku mohl zvládnout a dát ji šanci, kontaktujte nás. Víme že šance není velká, ale necelých 6 let života, je moc málo na to, aby skončilo poslední injekcí, nebo vyhozením ven.
Moc poprosíme o sdílení ať je větší šance sehnat kočičce pomoc.
Kočička se nachází na Klatovsku
Děkujeme
 
0sh.jpg
 
Může jít o obrázek cat a indoor
 
 
 
 
 
 
Může jít o obrázek cat a indoor