Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žijeme ve 21. století. Co to znamená pro kočky? BOJ O PŘEŽITÍ!!!

7. 12. 2021

Toulavé kočky - bezprizorní kočky - kočky, které nikomu nepatří. Nikdo se k nim nehlásí.
Jaký mají život? Kde spí? Kdo jim pomůže, když jsou zraněné nebo nemocné? Co jí ve městech? U koho mají zastání? Kdo je pohladí? N.I.K.D.O.

Většina je plachá, lidé se jich štítí... 

Dříve jsem nevěděla, jak to mají v ČR kočky těžké. Nevěděla jsem, že jsou přemnožené, že nejsou chráněné legislativou, že se mohou střílet jako škodné a že KVS nezasahuje, jak by měla, v případě týrání. Myslela jsem, že už se netopí. Ale ono jo. A hodně jo.... Nově se "vyváží" vrhy tam, kde nemají šanci přežít, daleko od domu, daleko od mámy, což je i oproti utopení, když už budeme srovnávat, dost krutá smrt vyhladověním... no nebo se dávají v krabicích před útulek bez oznámení.

Komu přijde leták krutý, vězte že tohle je reál. Ví to každý útulek nebo dočaskář jako já. My, co bereme z ulice nemocné, zraněné, staré, bez matek jsme vždy svědky toho, jak kolektivně přistupujeme k otázce soužití s kočkou domácí.

Modelka pro plakátek: Nastěnka. Nastěnka byla nalezena jako bezprizorní sirotek se sourozenci poté co jejich toulavá kočičí maminka umřela venku na otravu.. Zanechala celý vrh hladových koťátek. Bez zásahu by nepřežila. Nastěnka byla vypiplána na kotěcím mléce a flaštičce s dudlíkem stejně tak jako sourozenci. Její bráška Nemo byl v adopční rodině vyhozen na silnici, nepřežil...to jen pro ukázku jakou hodnotu dokážeme kočce dát.Nulovou...

 

999.jpg