Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reportáž z výstavy Sen zvířat 2016 v Praze

12. 9. 2016

Sen Zvířat 2016
V neděli 11. 9 2016 jsme se vydaly dvěma auty směr Praha Vinoř na největší umisťovací výstavu útulků z celé republiky Sen zvířat 2016.
Jako téměř pokaždé brzký budíček, spousta zmatků, nic se nedaří jak má, Bobinka ví, tak se raději schová a není k nalezení, nepojede přece sem a tam zbytečně, to jen ti dvounožci to nechápou…
Pro jistotu ještě skřítek záškodníček schová těsně před odjezdem klíčky od auta, ani ty nejsou k nalezení, ale po půl hodince se nad námi cosi smiluje a jsou na světě, kde jinde pod přepravkou v autě ale žádná z kočiček to nebyla…
Vyjíždíme, po cestě záchodkové zastávky nejmenších, ale za Strakonicemi začíná být klidněji…. Tedy až na koncert Tulíska a Bonnie.
Po příjezdu ubytovat kočičky, nachystat krámek, a už je tu Pet medic na veterinární přejímku kočiček, kde zcela chytá za srdce i ruce paní doktorku naše Vinci, nedivíme se víme…. Vincentka je kouzelná bytůstka a jen hlupáci to nevidí a vidí kočku bez ocásku a to podstatné jim uniká…U Vincentky bude během dne stát ještě sousta návštěvníků a jedni z nich ji změní život…Davidovi jsou jistota, nechybí na žádné umisťovací výstavě, už ani nemusí nic říkat, stačí pohled a je jasno…. Vincentka odjíždí a my máme velikánskou radost, tahle holčička co už svých 8 z devíti životů vyčerpala, Vincentka která stále neúnavně chodí za každým návštěvníkem útulku s nadějí že třeba, Vincentka která vždy zklamaně odchází, že zase ne, tahle Vincentka jede domů…. Moc moc štěstí holčičko, už dávno jsi ho zasloužila ale kdo ne, každá z kočiček která tu čeká v kleci, v horku, v davu lidí, v neznámem prostředí, každá kočička či pejsek opuštěni lidmi, si ho zaslouží…
Tulísek také měl dva zájemce a zatímco jeden odjel a už se neozval, jeden mladý ,,muž,, ví přesně, že právě Tulíska chce domů.Tulísek je také velikou radostí, přišel o paničku, domov, kamarády a svou jistotu a dnes se mu za všechno to trápení, vrací domov a radost. I ty si to moc zasloužíš chlapečku…. Moc ti to přejeme a máme velikou radost.
Únavný horký den končí, osm kočiček se vrací domů, ale dvě mají ten skutečný domov a my máme velkou radost.
Děkujeme organizátorům, všem jejich dobrovolníkům, našim dobrovolníkům, všem, kteří i v tom horkém počasí přišli raději za opuštěnými zvířaty, než aby šli k vodě, děkujeme všem, kteří odcházeli s novým psím nebo kočičím členem rodiny.
Moc děkujeme všem sponzorům za krmení pro naše čtyřnohé přátele a za krásné setkání lidí milujících zvířata, pro útulky a depozita oáza v poušti běžného života, ke kterému patří spíše setkání s lidmi opačného smýšlení a následky jejich činů.
Za Šanci pro kočku moc děkuji Milušce Sedláčkové,Táně Vlčkové, Mudr.Katce Veselé, Blance Svobodové za pomoc a účast na Snu zvířat.
Velké speciální poděkování Jitce Piškové, která nám pomohla s péčí o jedno z koťat z dočasné péče vyžadujících intensivní péči, jeho stav není dobrý a protože i dočasková teta musela na Sen zvířat Jitka nabídla pomoc s mrňouskem, v pět ráno kdy jsme odjížděli byla pro něj v Sušici moc a moc děkujeme.

Jak probíhala výstava Sen zvířat 2016 v Praze se můžete podívat ve fotoreportáži ZDE,

nebo níže ve fotogalerii.

 

Náhledy fotografií ze složky Sen zvířat 2016 fotoreportáž