Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočičí ARMAGEDON - jsme úplně plní!!!

3. 7. 2020
Takový ,,normální den,,.
Od včera nám drnčí telefony, prakticky nonstop.
Něco řešit lze, něco ne.
Takže jsme zase přestavěli co šlo a přidali co šlo a kalamita dorazila nikoli dle předpokladů postupně, ale vše
najednou dnes.
Chodov u Domažlic - po zemřelém majiteli zůstaly u baráky kočky. Jak jinak spousta koček. Pán nemá rodinu, ani nikoho, kdo by se postaral. Řešení pro sousedy, kteří kočičky krmí, našel pan starosta - rozvést do polí a ony se rozutečou.
Naštěstí sousedé to vidí jinak, pomáhají hledat domov, krmí a dělají možné i nemožné, aby se kočičkám pomohlo.
Pět koťat zůstane u místních, kterým se jich zželelo a každý si někoho vezme. Mamina a další 4 koťata už takové štěstí nemají. Jedou tedy k nám. U baráčku ještě zůstává zbytek kočičí rodiny, jediné kterou pán měl. I pro tu se sousedé snaží najít pomoc. Zatím u baráčku zůstat mohou al kdo ví, jak dlouho.
Další kotěcí kalamita se žene od Železné Rudy. Na Špičáku, kousek od hotelu Rixi se zdržuje mamina a 6 koťat. Jednoho dne mamina zmizí a koťata zůstanou samotná. Mají aspoň trošku štěstí, najdou se dobré duše které je krmí. Jednoho dne sbírají ze silnice jednoho z mrňousů a je zase jen otázka času, kdy se totéž stane dalším.
Dohodnuto a 5 malých černoušků jede k nám ...
 
 
Poslední nadělení řešíme s paní Ing Vokráčkovou z životního prostředí městského úřadu Přeštice, 15 koček v šílených podmínkách, nedůstojných žádného živého tvora. Něco takového se jen tak nevidí.
Čtyři kocourkové jedou k nám. Blechy, svrab, stomatitida a vyhublost, že místo páteře, je jen pilka o kterou zavadíte při pohlazení. Tito si přivezli alespoň jména - Rocky, Derba, Garfield a Senďa
Poslední komu ještě hledáme pomoc je kočička zanechaná v bytovce, více informací budeme vědět zítra třeba aspon ta najde domov.....
Tímto je naprosto vyčerpána kapacita útulku i nášich sil. Dál lze pomoci jen prostřednictvím dočasné péče - pokud někdo chce pomoci - dejte prosím vědět, ať máme v případě akutní situace někoho, na koho se lze obrátit.
Dnešní kalamita nás samosebou poznamená i finančně, budeme proto vděčni za jakoukoli pomoc na účet 2000952043 / 2010, případně si můžete pořídit něco hezkého v aukci která bude spuštěna tento týden a pomoci tak kočičkám
Pomocí je i hledání domova kočičkám, které už u nás jsou, jen to musí být zájemce splnující podmínky umístění, které najdete na našich stránkách.
A nezbytnou pomocí je i sdílení at tohoto příspěvku tak našich kočiček
Děkujeme
Šance pro kočku z.s., Hrádecká 493, 342 01 Sušice
tel.: 731 241 782, email: sanceprokocku@email.cz
Fotky jsou v rychlosti, za špatných světelných podmínek, doplníme hned jak to půjde.