Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní den zvířat nám připomíná, že zvířata jsou důležitou a neodmyslitelnou součástí našeho světa

1. 10. 2018
4. října tomu bude přesně 792 let, kdy zemřel sv. František z Assissi. Mnich františkánského řádu zasvětil celý svůj život péči o nemocná a opuštěná zvířata, proto byl tento den stanoven jako Mezinárodní den zvířat.

Mezinárodní den zvířat nám připomíná, že zvířata jsou důležitou a neodmyslitelnou součástí našeho světa. Přiblížit se k nim, donést jim nějakou laskominku anebo se se svými mazlíčky (víc než kdy jindy) pomazlit či si udělat delší procházku, to vše jim určitě přinese mnoho radosti. A zvířátkům bez domova dvojnásobnou :)

Využijte tento den k velkému rozhodnutí, že se zapojíte do pomoci právě zvířatům bez domova.

Formy pomoci jsou opravdu široké.

Určitě nejvíce by si zvířátka  z útulků přála nový domov. Můžete právě Vy poskytnout takovému zvířátku bezpečný a láskyplný domov? Zvažte to, s chlupatým (nebo nechlupatým :) zvířecím kamarádem zažijete spoustu legrace, v těžkých chvílích Vám dokáže zvednout náladu, bude Vás milovat celou dušičkou a nikdy Vás nezradí!!!

I pokud nemůžete mít zvířátko doma, můžete si kamaráda adoptovat virtuálně. Což znamená, že mu budete pravidelně přispívat Vámi zvolenou částku a věřte že i málo, ale pravidelně, moc pomůže.
Navíc je v útulkách hodně zvířátek, které pro svůj handicap prostě do nových domovů jít nemohou a nebo je šance na umístění minimální.
Tak co nepotřebujete takového mazlíčka i Vy?

Další forma pomoci je třeba pomoc při konání bazarů a aukcí.
Umíte třeba šít, háčkovat, plést, vyrábět svíčky či mýdla, šperky? Pak můžete své výrobky darovat právě do aukcí a bazarů.

A pokud nejste zrovna "rukodělky", můžete se zapojit do příprav bazaru, stěhování věcí na bazar, jejich vyskládávání a následný úklid po bazaru. To všechno jsou velmi časově náročné úkony a čím více nás bude, tím dříve bude hotovo a bude víc času na práce kolem kočiček (ty moc nezajímá, že se někde pachtíme abychom vydělali nějakou korunku, aby měli plný pupík :). Zde bychom moc uvítali někoho s autem (na převoz věcí) a zdatné chlapy na přenos těžkých krabic. Nebojte se zapojit do našeho týmu, my Vás moc rádi uvítáme!!!  Nejbližší termín kdy se můžete zapojit fyzicky je klatovský bazar již 20. 10. 2018 :)

Opuštěným zvířatům také můžete pomoci například tím, že každý den kliknete na tlačítko "naplnit mističku" v projektu Click and feed. Každý klik se přemění, díky firmě Brit, na skutečné pochutiny pro útulky. Tak si následující odkaz uložte do oblíbených a klikejte každý den smiley
http://www.clickandfeed.cz/

A další možnost přeměny kliknutí na plnou mističku pro zvířecí bezdomovce je na následujícím odkazu.
https://www.pesweb.cz/cz/naplnte-misky


A  také můžete samozřejmě koupit zvířátkům do útulku na přilepšenou nějakou hračku, nebo mlsku jen tak (nemusí to být zrovna jen ke Dni zvířat). Pokud si nejste jisti co koupit, dovolujeme si přiložit "Nákupní seznam našich kočiček" :). Co na seznamu chybí (protože je to drahá záležitost), ale co našim svěřencům udělá vždy velikou radost (a také to velmi rychle "opotřebují") jsou škrabadla. To jen pro případ, že by si tento článek přečetl třeba "Ježíšek"...wink

nakupni-seznam.cdr1-page-001.jpg