Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opustil nás Sluníčko 19. 6. 2016 - selhání ledvin

20. 6. 2016

Dnes na Žikově nebude svítit Sluníčko, je tady zase to všudypřítomné temno a prázdno a po zádech běhá mráz. Sluníčko v noci odešel pořád tady je, i když není.
Sluníčko, jeden z našich našich ledvinářů, kocourek nalezen ve zbídačeném stavu v lednu loňského roku na Rabí….
Od počátku bylo jasné, že ledviny jsou trvale poškozené a nejde dělat víc, než nasadit dietu a léky, že není možné tento stav změnit, jen prodloužit a zajistit, aby byl co nejkvalitnější.
Od posledních testů j...sme všichni věděli že je zle, ale moc jsme si přáli aby se stal zázrak a hodnoty se alespoň zastavily...Den, kterého jsme se tak obávaly, přišel a i když to člověk ví, připravit se na něj nedá.
Sluníčko, kocourek plný slunce jménem, kožíškem i povahou, kocourek, který šíří teplo a světlo, jen když se na vás zadívá, natož když se k Vám přitulí, protože chce na malou chvílí svého človíčka jen a jen pro sebe. Sluníčko, na které se přišli podívat desítky zájemců ale, když přišla řeč na onemocnění ledvin, všichni odešli se slovy ,, nezlobte se ledvináře ne,, ….
Chápeme, že je těžké poskytnout domov zvířátku, o kterém víte, že je nemocné a dlouho s Vámi nebude. Ne každý to zvládne, to je jasné, jen jsme si moc a moc přáli, aby se na tu krátkou chvíli našel domov, který by si Sluníčko zasloužil a užíval do posledního dne.
Bohužel se nenašel a tak sluníčko prožil své poslední měsíce ve společnosti kočičích přátel, kterých bylo, protože Sluníčko byl laskavý kamarádský kocourek, ve společnosti nás a návštěv které miloval, a s vědomím že má svoji virtuální maminku, která je tady jen pro něj.
Moc děkujeme paní Monice Hrdé, že si adoptovala právě Sluníčka, že na něj myslela a zajímala se o něj, tak jako by byl její……. Za přízeň a podporu, kterou mu věnovala.
Sluníčko už pořád tady budeš moc chybět ty, tvůj pohled a teplo, které jsi kolem sebe šířil.
Moc to bolí ale důležité je že tebe už nikdy nic nemůže trápit, že už bude jen jen a jen dobře.
Pozdravuj za duhovým mostem všechny naše tlapičky a a´t už ti napořád sluníčko prohřívá kožíšek, jako jsi ty prozářil vše kde jsi byl.
R. I. P. Sluníčko
https://www.youtube.com/watch?v=vA5KAeBxqxk

 

Náhledy fotografií ze složky Sluníčko