Jdi na obsah Jdi na menu
 


Infocentrum Strašín, místo kde můžete pomoci našim kočičkám

6. 7. 2023
Od 01. 07. 2023 do 03. 09.2023 bude otevřeno infocentrum Strašín, krom spousty zajímavých akcí, literatury o Šumavě lze i zde podpořit kočičky Šance pro kočku nákupem v plyšákovém minibázárku. Moc děkujeme všem a hlavně manželům Novotným za pomoc a zveme všechny na návštěvu, určitě stojí za to.
Infocentrum Strašín
Otevřeno máme od 1. července do 3. září 2023,
od 9.00 do 16.00 denně mimo pondělí.
Navštivte naše info a mini muzeíčko!
Vstupné se neplatí!
Můžete se zde seznámit s historií našeho kraje, potěšit se vystavenými předměty – kousíčky životů našich předků, zjistit, co zajímavého v okolí by stálo za vidění. K dispozici jsou zde různé informační letáky. Lze tu posedět a zalistovat si v knížkách se šumavskou a pošumavskou tematikou nebo knihovničkou našich babiček.
V prodeji máme pohledy, publikace, ručně dělané šperky a další drobné výrobky pro radost, mapy, turistické známky, vizitky a další.
Novinkou je plyšákový mini bazárek, určený na podporu sušického kočičího útulku Šance pro kočku, který bude probíhat po celou info sezonu. (Kromě plyšáků zde bude drobná keramika a různé drobnosti – blbůstky.)
Celý výtěžek z bazárku bude poukázán na transparentní účet útulku.
Kočičkám můžete přispět i Vy na transparentní účet útulku 2000952043/2010.
Letošní Netopýří den je naplánován na sobotu 22. 7. od 10.00 hod.
Přijďte kdykoliv v tomto časovém rozmezí. Opět se setkáte s paní Dášou Zieglerovou a jejími hendikepovanými netopýry. Čeká Vás zajímavé vyprávění o netopýřím životě, krmení netopýrů moučnými červy a výtvarná dílnička na téma „netopýr“. Setkáme se opět pod podloubím před strašínským obecním úřadem. Akci pořádá ZO Českého svazu ochránců přírody NYCTALUS. Otevřeno bude i infocentrum.
Infocentrum Strašín, Strašín čp. 67 (u hlavní silnice)
Obec Strašín, IČO 00256099, tel. info J. Novotná 602 255 458
 
01.jpg