Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osvojte si naší kočičku

 

"Čas strávený s kočkou není nikdy promarněný"

Toto moudro pronesl kdysi Sigmund Freud. A majitele kočiček mu jistě dávají zapravdu. Takže osvojením uděláte nejen dobrý skutek, ale získáte přítele a "parťáka".  Navíc osvojením kočky nám umožníte přijmout a postarat se o další opuštěnou kočku čekající na ulici na záchranu.

Jak postupovat, když chcete darovat nový domov kočce z našeho útulku?

Kontaktujte nás. Domluvíme se, kdy se na ni můžete přijít podívat. Při návštěvě Vám řekneme více o její povaze, péči a potřebách.

Smlouva. Při osvojení s Vámi podepíšeme závaznou smlouvu o předání zvířete.

Poplatky. Požádáme Vás o úhradu příspěvku na vakcinaci. Pokud jsme kočku kastrovali, příspěvku na kastraci. Tyto poplatky nám pomáhají financovat další péči, očkování a kastrace dalších koček, ale především kočky chrání. Nechceme kočky umísťovat do domácností, které o ně nemají skutečný zájem a které by nemusely být pro kočky bezpečné.

Všechny kočky, které nabízíme k umístění, jsou testované, odčervené, očkované a v případě dospělých koček kastrované.



Nabídku kočiček k osvojení naleznete v rubrice Naše kočky.


Podmínky převzetí zvířete.

Zájemce o kočku si zvíře odnese pouze v případě, že se nebude jednat o zprostředkované umístění.

Do nového domova je zvíře předáváno na základě závazné smlouvy o předání zvířete, která vymezuje práva a povinnosti osvojitele, a s informačními materiály (informace o péči o kočku, kocoura a kotě). Osvojitel je povinen umožnit zástupci předávající organizace kontrolu zvířete.
Příspěvek na veterinární ošetření vybraného zvířete je 200 Kč na vakcinaci, a 400 Kč na kastraci kočky či kocoura. Za vakcinované kotě tedy zaplatíte 400 Kč, za dospělou vakcinovanou a kastrovanou kočku (či kocoura) 600 Kč. Skutečné náklady na veterinární péči jsou zhruba 3násobné.
S osvojitelem zvířete jsou nejprve probrány podmínky, které může zvířeti poskytnout, a poté mu je doporučeno vhodné zvíře (povaha, teritorium...). Při předání nekastrovaného zvířete se osvojitel zavazuje ke kastraci a k tomu, že pokud se o zvíře nebude moci v budoucnosti starat, vrátí je do péče pečovateli, od kterého zvíře převzal. Během 2 týdnů následujících po předání zvířete je osvojitel povinen podat zprávu o tom, jak se zvířeti v novém domově daří v krajním případě alespoň formou telefonického rozhovoru či sms nebo e- mailem.

Máme právo předkontroly nového domova  a následné poadopční kontroly převzaté kočičky.

Pokud podmínky sjednané pro konkrétní zvíře nebudou odpovídat této dohodě, máme právo zvíře z nového domova odejmout.

Kočky umisťujeme pouze do bytu či domku bez možnosti chodit volně ven. Předpokládáme že okna a balkony máte či necháte zasíťovat, aby se převzatému zvířeti nestala žádná nehoda.

Kočičky „pouze“ ven máme jen výjimečně a o tom zda takové  máme a které to jsou se můžete informovat. Nejedná se však o „vymazlené“ kočičky ale spíše o „plašánky“ kteří pobyt uvnitř nezvládnou a od Vás budou potřebovat místo a krmení a nebudou vaši přítomnost potřebovat ani vyhledávat.

V případě že se objeví kočka, která bude potřebovat chodit volně domů a ven bude toto zmíněno u jejího popisu, protože taková kočičky by se v čistě bytových podmínkách trápila. Adopce takové kočky je možná pouze pokud bydlíte na relativně bezpečném místě a o  jeho bezpečnosti se musíme před adopcí samotnou osobně přesvědčit.