Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočičky k virtuální adopci

Virtuální adopce je forma pomoci kočičkám, které nelze bezprostředně předat novým majitelům, protože jsou v dlouhodobém léčení a nebo je nelze umístit vůbec, protože mají chronická onemocnění nebo jsou plaché či přestárlé. Jejich záchrana je finančně náročná - operace, většinou polámaných kostí a rozštípnutých čelistí, spolu s pooperační péčí stojí řádově tisíce korun. Stejně náročná je péče o zvířata, která byla týraná či o přestárlé kočky, které kromě ošetření potřebují speciální diety a vitamíny.

Chceme těmto kočkám pomoci zpět do normálního života, nikoli "ukončit jejich utrpení" tím, že po tom všem, čím prošly, dostanou smrtící injekci. To však můžeme dokázat jen s pomocí vás všech, kteří by rádi takové kočičce poskytli nový domov, ale z nějakých důvodů nemohou. Proto existuje možnost takové zvířátko adoptovat "virtuálně" - to znamená uhradit mu pobyt v útulku či depozitu, veterinární ošetření, poslat mu krmení a samozřejmě je i navštívit, neboť tyhle kočičky jsou přes všechno zlé, co prožily, nesmírně vděčné za každé pohlazení a vlídné slovo. Na rozdíl od lidí se netrápí tím, že přišly o oko, nebo o tlapku, zaznamenají jen, že hůř vidí, nebo se jim hůř chodí, ale důležité pro ně je, že jejich utrpení už skončilo, že je nic nebolí, jsou v suchu, teple, mají dost jídla a mnohé i šanci získat láskyplný domov. 

Projekt virtuální adopce lze podpořit buď jako celek finančním či materiálním příspěvkem, a nebo přispívat trvalým příkazem konkrétně na jednu "Vaší" kočičku. Hodnotu materiálních i finančních darů poskytnutých naší organizaci na péči o opuštěné a hendikepované kočky a koťata lze ve smyslu  zákona č.586/1992 Sb.o daních odečíst z daňového základu (pro fyzické osoby paragraf 15, pro firmy paragraf 20). Prosíme dárce, aby nám na e-mail: utulekzikov@seznam.cz zaslali údaje potřebné pro vystavení potvrzení o finančním či materiálním daru (celé jméno, datum narození, trvalé bydliště, nebo název IČO a sídlo firmy či organizace). Nezapomeňte napsat na jakou adresu má být potvrzení zasláno.

Prosíme, pomozte nám pečovat o hendikepované kočičky, vyberte si tu „Vaší“ a přispějte jí jmenovitě na účet  2000952043 / 2010  a protože někteří z virtuálních rodičů přispívají i v aukcích a jiných akcích na virtuální adopci poprosíme zadat variabilní symbol 111, pro rozlišení platby. Děkujeme. Adoptivní „rodiče“ obdrží „Adopční list“, budou průběžně informováni o zdravotním stavu kočičky, mohou ji samozřejmě navštěvovat a přesvědčit se jak se jí daří a pokud budou souhlasit, bude jejich jméno uveřejněno na našich stránkách spolu s částkou, kterou na „svého adoptovaného chlupáčka “ posílají. 
Děkujeme Vám za podporu. 

KOČIČKY K VIRTUÁLNÍ ADOPCI

 

Kočičky s bílým pozadím již své virtuální rodiče mají.  DĚKUJEME

Kočičky označené barevně na svého "človíčka" stále čekají...


 Každá kočička může mít i více virtuálních páníčků.

Abyaby19.jpg
Narození: 2017 
Kastrace: ano
Očkování: ano

Abynka je jednou z kočiček přivezených z Chanovic, od majitelů, kteří zestárli a již nebyli schopni kastrovat a starat se. Aby je bohužel následek nekastrování a křížení v příbuzenské linii, je to  minikočka a nikdy to jiné nebude, zornici jednoho oka má trvale poškozenou neléčenými záněty a na toto oko nevidí. Nic z toho jí nebrání řádit a dovádět víc, než ostatní. Je to mazlík, ale chvíli nepostojí, má pořád co dělat. 

Její současný stav, nízká váha a celková kondice zatím nedovolují ani kastraci, zatím tedy hledá spíše virtuální rodinu, než bude fit natolik, aby mohla do skutečného domova.

Zájemce o skutečný domov by musel splňovat přísné podmínky umístění, upřesníme po osobní konzultaci. Je ale určitě o domov pouze uvnitř, bezpečný domov se zasíťovanými okny, domov bez možnosti volného pohybu domů a ven.  

Kočičku Aby adoptovala paní Lucie Třísková. Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme.                                                           

Claudinkaclaudinka.jpg

Narození: 2017
Vakcinace: ano
Kastrace: ano

Claudinka je kočička z Ostružna, je hodná nekonfliktní, jen zatím stále hledá cestu k lidem, neutíká, není to plašánek, ale ani žádný mazel. Možná časem změní názor, zatím ale hledá spíše virtuální rodiče, nebo človíčka, který ji poskytne tolik času, kolik bude třeba. V budoucnu by potřebovala domov na klidném bezpečném místě, kde by mohla chodit volně domů a ven jak bude sama chtít.

Deniska           

deniska.jpgNarození: 2014  
Kastrace: Ano
Očkování: Ano 

Deniska pochází ze Sušice z nechvalně známé Táborské ulice, kde se to kočkami, které nikomu nepatří, jen hemží. Deniska se objevila u lidí, kteří mají své kastrované kočky a kteří ji vždy nasypali nějaké krmení. Jenže jim samozřejmě vždy přivedla koťátka, a protože si některá z nich nechali s Deniskou už by jich bylo prostě moc. Vysoce březí byla převezena k nám, kde za tři dny porodila Emilku a Emilka kteří už mají své lidi a své doma.Deniska je veliký plašánek který lidem nevěří, ono se není co divit, život na ulici není ten, který by kočičkám ukázal lidi v tom lepším světle. Je to život neustále na útěku, život kdy se ani vyspat nemůže pořádně, protože stále hrozí nebezpečí… Některé kočičky to překonají a zvyknou si, Deniska ne. Rok strávila schovaná kdykoli jsme vstoupili do místnosti, dnes už zůstává v pelíšku, ale na kontakt to zatím není. Přitom má tak krásný hluboký pohled že někde tam uvnitř to je jen ještě nepřišel ten správný čas na to to lidem ukázat a tak zatím hledá někoho svého jen dálku, protože každý by měl někde mít svého človíčka, který si na něj vzpomene, jak se mu asi zrovna daří. 
 

Kočičku Denisku paní Bohunka Pivoňková adoptovala 13. 9. 2016 paní Bohunka Pivoňková :-) Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme.

 

Dorotka dorotka.jpg
Narození: cca 2009
Kastrace: Ano
Očkování: Ano
 
Dorotka je jednou z  kočiček plašánků. Vyhozená se svoji matkou a ostatními sourozenci. Zatímco maminku a ostatní kočičky se podařilo socializovat,  všichni sourozenci Dorotky už mají své domovy, Dorotka je velice plachá a s lidmi  nechce mít nic společného. Dva roky na nás syčela, teď už nesyčí a neutíká, ale nenechá se pohladit a ani žádný jiný kontakt nedovolí. Je to ale moc milá hodná nekonfliktní kočička a dožije u nás kde se jí budeme snažit vytvořit co nejlepší podmínky pro život u nás.

Kočičku Dorotku adoptovala 5. 3. 2014 paní Daniela Novotná:-) Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme.

Evelínka evelinka.jpg

Narození: 9/2017
Vakcinace: ano
Kastrace: ano

Emily, Evelínku a Vilíka čekal strašný osud nechtěných koťat.  Jejich majitel je naskládal do pytle, zavázal, potopil do rybníka a v klidu odešel. Strážný anděl tentokrát stihl velký zázrak, vše viděla sousedka, která je vytáhla a zachránila…
Všechna tři koťata odmítala kontakt s lidmi, až po dlouhých týdnech začala přibírat na váze.

Evelínka si zatím stále drží odstup. Už se neschovává, ale lidskou společnost sama nehledá. Věříme, že i ona jednoho dne lidem odpustí, že je chtěli utopit, a zjistí, že ne všichni jsou stejní, že s některými je i dobře.

V současné době jsou Evelínka i Vilík nabízeni v sekci "Virtuální adopce". Teoreticky by mohli jít domů, ale pouze společně s Emily, "mazlivkou", která jako jediná už dokázala člověku odpustit a učí to i své sourozence. Je to sice velice nepravděpodobné, ale protože se zdá, že při těchto sourozencích stojí Anděl Strážný, tak se třeba najde Anděl v lidské podobě, který jim dá šanci společně... Opravdu věříme, že i Vilík a Evelínka si cestu k člověkovi najdou (nám už věří...cizím lidem ale ne), jenom to chce čas a podporu jejich sestřičky Emilky. Proto jsou zároveň nabízeni k umístění domů.

Kočičku Evelínku virtuálně adoptovala paní Petra Kubecová. Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme.

Jasmínkajasminka.jpg
Narození: 2013     
Kastrace:  Ano
Očkování: Ano

 

Jasmínka je kočička, která byla přivezena z Hrádku u Sušice, kde ji lidé odháněli dům od domu. Roztomilá hodná kočička, která mohla někomu nadělat spoustu radosti kdyby se k ní lidé chovali jinak…Od kotěcího věku nepoznala nic jiného, než lidi, kteří jí odháněli sotva přišla. Ale Jasmínka nespadla z nebe, kdyby majitel její maminky kočičku nechal vykastrovat, nebyla by tady. Běžnou praxí nejednoho človíčka z Hrádku totiž je vlastnit nekastrovanou kočku a o koťatka se postarat tak, že se pravidelně kdykoli chtějí domů, odhání. Někdy horším, někdy lepším způsobem. Takové kočičky pak končí u nás se zlomenou duší a nedůvěrou k lidem. Z Hrádku od jednoho majitele je to už pátá kočička během jednoho roku. Jasmínka je zatím k většině lidiček nedůvěřivá, ale určitě má snahu to změnit. Hledá tedy zatím někoho svého alespoň na dálku do doby než začne lidem věřit natolik, že bude moci odejít do nového domova.

Jasmínku virtuálně adoptovala paní Pavla Hiricová a my touto cestou virtuální mamince moc děkujeme.

 

Josefínkajosefinka18.6.--2-.jpg
Narození: 2016 
Kastrace:  Ano
Očkování: Ano

Josefínka byla nalezena s bráškou Josífkem před cukrárnou Pepino v Klatovech v zalepené krabici od bot. Brácha už odjel bydlet a Josefínka svého človíčka netrpělivě vyhlíží. Je moc hodná, mazlivá a má moc ráda lidi a kočičky. Ráda se mazlí v náručí, sama kontakt nejen vyhledává, ale přímo vyžaduje :) a už se moc těší, až najde domov, jaký si zaslouží.

Josefínka je moc hodná a mazlivá kočička a moc bychom ji přáli domov, ale má zdravotní problémy a tak ji hledáme aspoň virtuální rodinku.

FOTOALBUM JOSEFÍNKY ZDE.

Mikinkamikinka.jpg
Narození: 2012     
Kastrace:  Ano

Očkování: Ano 

 

 Mikinka byla přivezena společně se sestřičkou Filinkou z Hrádku u Sušice kde je jako polodivoká koťata odháněli dům od domu protože tak se to přece řeší, jedni kteří nekastrují je vypustí ven, že se někde obejdou a druzí je ve většině případů ženou pryč, aby náhodou nechtěly zůstat právě u nich. Jak asi má pak taková kočička věřit lidem když nezná nic než zimu hlad přibouchnuté dveře, koště a to ještě v tom lepším případě na odehnání….Filinka si zvykla, nechá se hladit i od návštěv,
Mikinka bohužel ne. Z lidí má panickou hrůzu a zatím se nezdá, že by se na tom mohlo něco změnit.
Má moc ráda dobroty a syrové maso, a protože je to jediné co je od nás ochotna přijmout a to jediné co ji dát můžeme, dáme ji to moc rádi a budeme doufat, že jednoho dne změní názor na lidi. Zatím by moc ráda svého človíčka na dálku aby měla někoho svého a současně se ho nemusela bát. Za Mikinku se moc přimlouváme, nemůže za to, že zatím není schopna lidem věřit natolik, aby s nimi mohla bydlet.

Kočičku Mikinku adoptovala paní Jarmila Klementová. Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme. 

Májamaja-201.jpg
Narození: 2015     
Kastrace: Ano 
Očkování: Ano

Mája byla převezena od nezodpovědných lidí kteří kočky nekastrují, a nechtěná koťata neřeší. Dospělé kočky jsme odchytali, nechali vykastrovat a vrátili zpět, koťata v zoufalém stavu byla převezena k nám. Všechna koťata byla podvyživená, s vysokou horečkou a silným podchlazením. Trvalo velmi dlouho, než začali přijímat potravu, než ji zvládli přijímat ještě déle, a následky neléčených viróz řešíme dodnes. Mája je bohužel ze všech přivezených koťata nejplašší a lidem nevěří. Drží si bezpečnou vzdálenost a zatím ze společnosti lidí žádnou radost nemá. Věříme, že si časem dá říct, že s lidmi může být i dobře a překoná svoji nedůvěru, aby mohla hledat človíčka, který bude jenom její případně dalších čtyřnohých kamarádů

FOTOALBUM MÁJI ZDE.

Kočičku Máju adoptovala 22.1.2017 paní Bohunka Pivoňková. Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme. 

Melinda13332721_617805208377144_4074796493383750645_n.jpg
Narození: 2016     
Kastrace: Ano 
Očkování: Ano

Melinda se objevila u chaloupky, která je většinu času neobydlená a tak byla s bráškou převezena k nám. Přes fakt, že ji majitelé chalupy krmili, když byli přítomni, byla hodně podvyživené, se zanedbanou virózou, protože se jednalo o divoké kotě, ani ji pomoc nemohli. Zpočátku byla Melinda velice plachá, ale časem odpozorovala od kamarádů v karanténě, že od lidí nic zlého nehrozí a přestala se bát. Zatím není k umístění, potřebuje ještě ujít kus cesty, než začne lidem věřit, ale už se neschovává jen nás prostě ignoruje. Je zblázněná do všech možných hraček a hodiny si dokáže hrát a v těch chvílích je vidět že plně pohlcená tím co dělá a zdá se šťastná.

Kočiku Melindu adoptovala paní Klára Michalíková :). Touto cestou adoptivní mamince Melindy moc děkujeme. 

Montymonty-mour.jpg
Narození: 2018
Vakcinace: ano
Kastrace: ano

Monty je dalším kocourkem z Chanovické kauzy, je ještě mladý ale zatím lidskou společnost nehledá, drží se spíš stranou. To však neplatí pro kočičí společnost, v té je vždy v popředí všeho co se děje. Doufáme že časem změní názor a od kamarádů odkouká že společnost lidí může být i příjemná.

 

 

Montyho adoptovala paní Nikol Slezáková a my touto cestou virtuální mamince moc děkujeme.

Mourečekmourecek1.jpg

Narozen : cca 2014
Vakcinace : Ano
Kastrace: Ano


Moureček zůstal po umrtí majitele opuštěný u jeho domečku. Krmení mu zajišťovali sousedé, ale protože domeček byl velmi rychle na prodej, Moureček byl stejně rychle na obtíž a hrozilo mu nebezpečí od nových majitelů.
Je to problémový kocourek, sice má rád hlazení ale stejně tak rád a rychle přejde z mazlení do agrese a zakousne se do hladící ruky.
Moureček žil jako venkovní kocourek a stejně jako ostatní venkovní kočičky které mají bílá ouška, bohužel trpí tvorbou nádorků na nich. Nejde s tím nic moc dělat, krom opakovaných operací, ale nádorky se tvoří znovu.
Přesto by byl rád za společnost někoho svého, kdo by ho měl rád takového jaký je, nebo alespoň virtuální rodinu.

Mourečka podporuje paní Eva Fischerová. Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme.

Rozárkarozarka-adoptivni-rodice-zpravy-041.jpg
Narození 2011    
Kastrace:  Ano
Očkování: Ano

 

Rozárka je kočička které se zhroutil svět. Našla domov a dva lidi které opravdu moc milovala a oni ji. Ale jak už to v životě bývá ne vždy vše končí dobře. Mladý manželský pár prochází velikou krizí a kočička běhala vystresovaně od jednoho k druhému když byla nucena její citlivá dušička být přítomna každodenním hádkám. Bohužel nezůstalo jen u hádek, ale i o přetahování se o kočičku, která nakonec nevěděla čí je. Z veselé hodné mazlivé kočky se stala bázlivá vystrašená kočička, která neví proč se jí život tak zamotal proč přišla o domov a o dva lidi, které měla stejně ráda. Přišlo zásadní rozhodnutí – rozvod a stěhování kočičky zpět k nám. Hezky se řekne hůře dělá. Rozárka už není schopna být u ostatních kočiček a ani cizí lidi nechce vidět. Děsí se každého příchozího, každého neznámého zvuku všeho co nezná. S námi nalezla klid, který tolik potřebovala a prohání Drobečka i Janečka. Bude to chtít ještě hodně času, než bude moci být znovu nabídnuta k umístění. Prozatím do doby než bude možné hledat nový domov, hledá alespoň virtuálního rodiče. Moc za ni prosíme. Zaslouží si někoho svého.

Kočičku Rozárku adoptovala 20.9.2013 paní MVDr. Šárka Fuksová. Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme.

 

Sárasara-velka.jpg
Narození: 2011   
Kastrace: Ano 
Očkování Ano

Kočička Sára byla při příchodu k nám dalším vyhozeným prázdninovým kotětem, které koncem léta zůstalo spolu s další kočičkou Rozárkou bezradně bloudit od chaty k chatě po odjezdu chalupářů. Zpočátku jim alespoň krmení zajišťovala jedna hodná starší paní, která tam ale na zimu nemůže zůstat, navíc si zlomila ruku a do několika kilometrů vzdálené vesnice nemůže dojíždět a nemůže kočičky bohužel vzít ani do městského bytu.
Sára si zpočátku vše velice pozorně prohlíží a potom sama přijde pro pohlazení, ale nesmí vidět ruku proti hlavičce. Je vhodná do bytu a jen k hodnému člověku, který ji poskytne dostatek času, který bude potřebovat.

Sárinka není chovací typ a nikdy nebude. Ale také není nějaký plašánek a sama si pro pohlazení chodí, když po něm touží....
A protože to není úplně mazlinka, šance na rodinku se značně snižuje. Ale svého človíčka by si určitě moc přála alespoň na dálku. Každý chce někoho jen a jen pro sebe. A tak je Sárinka jak v sekci "Nabídka k umístění" (co kdyby náhodou...) ale také zde "Virtuální adopce".

Sárinku virtuálně adoptovala 24. 10. 2019 paní Olga Šťastná a my touto cestou virtuální mamince moc děkujeme.

Sněženkasnezenka.jpg

Narození: 2017
Kastrace: ano
Očkování: Ano

Potomek Vločky, která byla umístěna na jedné z výstav a následně bylo zjištěno, že ji osvojitelka vyhodila a nesplnila ani podmínku adopce -"kastraci". Takže po dlouhém hledání a lovu se postupně podařilo "odlovit" jak Vločku, tak její 4 odrostlá koťata. Tři z koťat (Popelka, Snížek a Sněženka) bohužel naprosto nevěří lidem a proto jsou zatím pouze k virtuální adopci. Třeba se to jednou zlepší a budou moci odejít do nových domovů, ale do té doby by byla "koťata" moc ráda za nějakou milou dušičku, která by byla jejich rodinou alespoň na dálku.

Kočičku Sněžěnku adoptovala paní Libuše Vlková. Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme.

Štěpánek stepanek.jpg

Narození: 2016
Kastrace: Ano
Očkování: Ano

Kocourka Štěpánka adoptovala paní Klára Michalíková :). Touto cestou adoptivní mamince Štěpánka  moc děkujeme. 

Vločkavlocka.jpg

Narození: 2015
Vakcinace: ano
Kastrace: ano

Vločka je kočička, která byla umístěna na jedné z výstav, ještě jako dorůstající kotě s podmínkou kastrace novým majitelem. Nová majitelka nás skutečně kontaktovala, s tvrzením že Vločka je po kastraci a vše že proběhlo v pořádku. Následovala dva roky trvající anabáze, zestručněno – Vločka kastrována nebyla a novou majitelkou byla vyhozena ven. Když jsme se o tom dozvěděli, hledali všichni, všude, kolem bydliště a okolí, bohužel bez výsledku. Pomáhala neskutečná spousta lidí, volali ti, kdo věděli, že hledáme…Až na jaře letošního roku, se nám podařilo najít místo, kde se Vločka ukrývá, sice stále v okolí ,,nového domova,, jen jiným směrem, než jsme hledali. Následovali měsíce,  kdy jsme se snažili Vločku odchytit, bohužel vytrvale se odmítala nechat chytit, do sklopce či podběráku ani náhodou…Až na podzim se začalo dařit, tedy mysleli jsme že se daří, bílá kočka ve sklopci, neskutečný pocit, že ji máme…Až na veterině bylo jasno, že to není Vločka ale její odrostlejší potomstvo. Vše se opakovalo a stručně řečeno, postupně jsme odchytali čtyři Vloččina koťata Snížka, Sněženku, Sněhulku a Popelku než se podařilo, chytit unavenou Vločku. 

Dnes je zpět u nás, po kastraci a karanténě, pohybuje se tady suverénně, jako kdyby věděla kde je, nechá se hladit, nemá problém s ostatními a ani tušení, kolik starostí nám přidělala a jakou máme radost, že je v pořádku zpět. Po všech těchto zkušenostech hledá Vločka tu nejspolehlivější rodinu na světě, nebo aspoň tu virtuální!

Kočičku Vločku adoptovala paní Monika Hrdá. Touto cestou adoptivní mamince moc děkujeme.