Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smutné i veselejší zprávy z útulku

6. 11. 2021
Během minulého měsíce jsme nestíhali dát hned vědět všechny aktuality, protože mezi krmením po dvou hodinách, právě mnoho času nezbývá.
Jako první z koťat se zhoršila malá Raduška, přestala jíst a viditelně se zhoršila. Její malinkaté tělíčko se pralo s Calicivirózou a boj bohužel prohrálo. Je nám to moc líto, protože od nálezu se tak moc snažila, pila vzorně mlíčko a z hodiny na hodinu bylo vše jinak. Protože bolavé zlé věci nikdy nepřichází ke kočičkám samotné - začala chřadnout maminka Neli z Železné Rudy a následovala ji její koťátka. Když se intensivně o někoho staráte, hned vidíte že je něco špatně a u nás to bývá tak, že co nás první napadne, bývá pravdou i když bychom se moc rády pletly.. Podezření na panleukopeii potvrdil test, následovala okamžitá léčba vším, co aplikovat jde, bohužel Neli a její koťátka boj prohrála. Byla příliš malinkatá a maminka vyčerpaná porodem a krmením. Následná pitva udělaná pro jistotu potvrdila slabě positivní panleukopenii kombinovanou silně positivním coronavirem což bylo stanoveno veterinárním ústavem v Jihlavě jako příčina úmrtí. Je nám to moc líto, je to neskutečná beznaděj a bolest na kterou si nelze zvyknout ani za dvacet let. Děkujeme naší paní doktorce Mvdr. Švejdové, která se s námi snažila bojovat o život, jezdila aplikovat léky i mimo ordinační dobu, jako ostatně vždy, když je třeba. Některé boje vyhrát nejdou, ale smířit se s tím takém nedá.
Při vší hrůze díky tomu že jsme zavaleni koťaty a Nelinka přijela v době kdy nebylo místo, byla v improvizované karanténě, kde tedy nehrozí, že by nakazila někoho dalšího, být současně s ostatními, bylo by podstatně hůře.
Protože víme jaká potvora tahle nemoc vlastně dvě jsou, jsme samozřejmě stále ve střehu, byla provedena veškerá opatření aby se nemohlo nic dostat k ostatním kočičkám. Pochopitelně byla použita germicidní lampa a ozónový generátor, vše vydezinfikováno ale člověk nikdy neví. Takže jsme tak trošku na cestě do ,,Dobřan,, a každý den testujeme všechny v karanténě i u ostatních kočičáků, krom toho testujeme 5 denní sběr ze záchodků a brzo se už asi zblázníme, pokud se tak již dávno nestalo. Tohle je hrozně těžké zvládat normálně, natož když je člověk vyčerpaný krmením ostatních koťat po dvou, třech nyní díky bohu už po čtyřech hodinách, prakticky od dubna nepřetržitě.
Ale nejsou jen černé dny máme i radostné zprávy.
Většina koťat a nově Bezinky jsou závazně zamluveni, máme radost za budoucí podnájemníky, kteří nejen vzorně čekají až budou mrňata v plné imunitě po dvojí vakcinaci, aby mohla odejít domů, ale rovněž pravidelně je navštěvují, čímž si koťata pochopitelně na ně zvyknou už i u nás.
Další dobrá zpráva je že karanténu konečně mohli opustit Darebáček, Lotřík, Čertík, Puntík, Alisa, Sazinka, Lukášek, Cleo, Leo Karolinka a zatímco Darebáček, Lotřík, Čertík, Alisa, Sazinka, Puntík rozšířili spodní místnost s koťaty, Cleo, Leo, Lukášek a Karolinka mohli odjet rovnou domů podnájemníkům moc děkujeme.
Samozřejmě velké poděkování všem, kteří nás podpořili finančně na účet nebo na bazárku, případně přivezli něco kočičkám nebo
jim poslali balík, s ohledem na výše zmíněné události bychom neměli šanci vše ufinancovat.
Děkujeme a doufáme že už bude konečně lépe.