Jdi na obsah Jdi na menu
 


Útulek Šance pro kočku, hledá další kočkonadšence, ochotné pomáhat

14. 2. 2022
Útulek Šance pro kočku, hledá další kočkonadšence, ochotné pomáhat.
Na všech akcích, pořádaných pro kočičky, nebo na těch kterých se můžeme zúčastnit, se celá léta střídá parta stejných ,, neúnavných,, pomocníčků. Protože kupodivu nikdo z nás nemládne, přibývá krom let, povinností, starostí, léta ignorovaných nebo odsouvaných zdravotních komplikací. Kdykoli je třeba, jsou ochotni všichni, vše ostatní odsunout, aby se akce mohla konat. Ne vždy to však jde a stane se jako tento víkend, že nemůže nikdo. Místo cesty na výstavu, skončili všichni kdož mohli pomoci s dopravou na výstavu, se servisem kočičkám, prodávající na krámek - buď v karanténě, nebo na nemocenské.
Protože je to opravdu problém, potřebovali bychom pro tyto případy akutně někoho, kdo by mohl zastoupit ty co nemohou.
- výstavy - dopravce, ale je třeba počítat že třeba v Praze je to na odjezd brzo ráno a příjezd pozdě večer. Pomůže i kdokoli další ke kočičkám a na krámek.
- trhy - dopravce a prodejce. Je třeba počítat s nepřízní počasí, zimou a nepohodou, ale vydržet to jde. To zas ano. Že je to pro kožíšky zahřeje víc než zimník.
-bazárky - dopravce, lidičky na stěhování nikdy nekončících těžkých krabic, na pomoc na bazárku samotném, na vybalování a konečné balení. Je to dřina a trvá pár dní, ale zase pomůže, že je to pro tlapičky.
-odchyty na kastrace nebo veterinu - nejvíc pomůže dopravce ochotný transportu na místo xy a počkat než se zadaří a kočičky milostivě souhlasí s odchytem. Ty nejzatvrzelejší, se nejlépe chytnou třeba také až ve dvě nebo tři hodiny ráno.
- pro běžný provoz, by nám moc pomohl dopravce ochotný odvozit do sběrného dvora co je třeba. Každý týden se nám tu nakupí obr množství kartonu z konzerv, granulek, steliva a vůbec všeho co je pro kočičky třeba. Nebo odvoz již neopravitelných škrabadel, a všeho co prostě v našich počtech kočiček doslouží.
- vždy potřebná dočasná péče - ideálně okolí Sušice kvůli veterině, je třeba zvážit komu dočasnou péči můžete nabídnout - jiné podmínky potřebuje dospělá nebo březí kočka, jiné nekastrovaný kocour, jiné kotě, koťata nebo máma s koťaty a úplně jiné divoká kočička, kterou je třeba na kontakt s člověkem postupně připravit. Dočasná péče je třeba mimo ostatní kočky nebo vaše jiná zvířátka, bez možnosti chodit volně ven, aby se zajistila potřebná karanténa.
Pokud nám můžete jakkoli pomoci, ozvěte se nám prosím předem, aby bylo komu volat když termín hoří.
Poprosíme o kontakt a nabídku pomoci do emailu sanceprokocku@email.cz.
Moc děkujeme za nabídky pomoci i sdílení
 
273999005_2161280680696248_4928318637431732942_n.jpg