Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Pohádka" o Mourečkovi s nejistým koncem

11. 4. 2020

Byl jednou jeden kocourek, kterého potkalo to, co je pro velkou část kočičí populace běžné. Zůstal sám na ulici, a zoufale hledal pomoc. Chodil dům od domu, ale většinou marně. Někde dostal trošku jídla, někde ho hnali, ale zůstat nemohl nikde.

Když už byl tak moc unavený, že ani nemohl dál, našel svého člověka. Našel domov, pohlazení, jídlo a zdálo se, že život se na něj usmál. Žil svůj život po boku osamělého, staršího pána a vzájemně v sobě nalezli oporu a milou společnost. Oběma bylo zase na světě hezky. Bohužel nic netrvá věčně. Mourečka, jak ho pán pojmenoval, postihla jedna z nejbolestivějších věcí, které se ve vztahu člověk a jeho zvířecí parťák, může stát. Pán umřel a Moureček zůstal sám. Bez jídla, pohlazení, bez své jistoty. Vytrvale čekal, protože jednou přece musí přijít. Jeho člověk by ho tady přece nenechal.....Čeká a nechápe. Jídlo mu zajistili sousedé a na to se vždy vrhnul, ale přesto stále čeká u prázdného zavřeného domu.
Dědicové po pánovi pochopitelně nemají zájem a kocourek dál zůstává sám, viditelně chřadne, je velmi smutný.

 Jeho zoufalá prosba o domov má nespočet sdílení, ale jen dvě nabídky domova. Jedna na druhé straně republiky, kam rozhodně ve svém stavu nemůže jet a za současné situace ani není jak, druhá nabídka je spíše pro kočičku, ale Moureček je kocourek. Takže je převezen na veterinu, kde si vyjasňuje s naší paní doktorkou co rozhodně nehodlá akceptovat...Má za sebou testy a vše potřebné, byl dovezen ve stavu kdy ho stovky blech požírali zaživa. Je anemický, svéhlavý ale mazel a z toho zase rozhodný kocourek.... Dnes dorazil k nám do útulku. Nemá vyhráno, ale má střechu nad hlavou, svoji mističku s jídlem, nás na pohlazení a utvrzování, že to bude v pořádku a na vše co bude třeba. Není apatický a nevzdal to, tak má také to, co je někdy potřeba víc, než co jiného, naději....Naději že bude zase dobře, že vše zvládne. Naději, že až na tom bude zdravotně tak, že to půjde, bude znovu hledat domov. Už po třetí....Tak mu držme tlapky, ať je to do třetice všeho dobrého, i když to ještě bude trvat, protože má před sebou ještě obrovský kus cesty. Ale věříme, že ji zvládne. 

Na obrázku může být: cat a text

 

Na obrázku může být: kočka