Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočička z Vrhavče našla svého anděla :)

11. 9. 2020
V životě lidí, pečujících o opuštěná zvířata je každodenní realitou setkání s lidskou zlobou, záští, agresí, nezodpovědností egoismem a nepochopením. Při všech starostech s marody, s naprostým vyčerpáním, starostmi s tím, kam s opuštěným zvířetem, když není místo, starostmi jak vše ufinancovat a osobních a pracovních problémech nemluvě. Každodenní realitou je ale také spousta radosti z dobrých umístění, z pokroků těch, které mame v péči.
Skutečně zvládnout, lze vše jen za pomoci ostrůvků v moři toho balastu, tvoří je ti andělé, kteří pomohou vždy, když je opravdu zle, když je toho skutečně třeba, když téměř není jiná možnost a ztrácíte naději. Nikdy na jejich profilech nanajdete jak moc pomáhají, ví to okolí, rodina, ale sami o sobě, nikdy nikde nemluví.
I my několik takových máme a ozvou se s naprostou pravidelností, samozřejmostí, vždy, když je třeba.
Dva z nich se ozvali i na pomoc této kočičce a k jedné z nich kočička dnes odjíždí domů. Druhá zůstává v záloze kdyby se cokoli stalo. Moc děkujeme všem za sdílení a za pomoc největší Jitce Piškové a Radce Míškové. Obě mají nespočet zkušeností s marody a pomocí kočkám. Nejde najít dostatečně vhodná slova, která by poděkovala za pomoc.
Poděkování i p. Míše Kantnerové za nabídku domova, ale budeme klidnější, když právě tato kočička, bude u někoho koho známe osobně.