Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zprávy z útulku

1. 3. 2018

Na veterině se nám téměř denně střídají na kastrace dorůstající koťata, znovu musela podstoupit kastraci i Žofinka, přivezená po zemřelé majitelce coby kastrovaná, bohužel ji při původní kastraci zůstal v tělíčku kousek pravého vaječníku a musela vše podstoupit znovu, někdy má asi život pocit, že na jednoho je toho ještě málo. Nestačí, že se naprosto nedokáže smířit s přítomností ostatních kočiček a žije za sedačkou, ještě musí zvládat další trápení.

Dnes se z veteriny vrací Matýsek. Matýsek pravidelně hubne a přibírá bez zjištěné příčiny, tentokrát muselo ven několik zoubků, snad už tedy bude lépe.

Karanténa se stále potýká s virózou, nejhůře je na tom momentálně Adámek, už je tedy vážně čas aby bylo lépe.

Máme rozřešených několik kočičáků v akutním ohrožení, 4 kočky po zemřelém majiteli, zatím hledáme řešení v místě, pokud se to nepodaří, budou kočičky muset k nám, 3 další kočky zůstaly v bytě po předchozím nájemníkovi a ten nový si je se dvěma psy nemůže nechat, a paní která se vždy snažila pomoci, najednou v situaci kdy sama nemůže a potřebuje pomoc, ta má deset kočiček, je li možné věřit tomu že je to celkový počet. Postupně řešíme, pokud se nepodaří přidáme fotky a budeme hledat domov z míst kde kočičky jsou, samozřejmě jen tam kde je to možné, pokud to nedopadne, převezeme kočičky k nám a naše budeme muset nějak sestěhovat, aby se všichni vešli. Někdo má pocit že místa je dost, ale na každou kočičku jsou samozřejmě předepsané metry, a i od toho se odvíjí kapacita útulku.
Minulé týdny jsme řešily 6 koček, rovněž po zemřelém majiteli, opravdu moc prosíme, velmi důkladně zvažujte pořízení zvířátek, včetně toho zda pro ně máte vhodné podmínky, že jde o živé zvíře které potřebuje vaši společnost, krmení, hračky, ale že třeba také může vážně onemocnět, a budete muset navštěvovat veterinu, což není nejlevnější. Většinou s tím nemá problém ten, kdo má sám málo, ten z toho mála dá ještě těm svým miláčkům, ale najdou se i tací, kteří to vidí jinak, i když možnost pomoci by měli. Hlavně prosím zvažte a ujistěte se, že máte někoho, kdo se postará, když se stane, že nebudete moci Vy. Mohlo by se to zdát samozřejmé, ale věřte, že je spíš vyjímkou, když se rodina postará.

Ale máme i dobré zprávy, zítra odjíždí domů Kristýnka, moc jí to přejeme, ostatní kočičky ji nedělají dobře, tak konečně bude jedinou kočičí královnou, svých lidí.

Fotka uživatele Šance pro kočku  z. s.

Fotka uživatele Šance pro kočku  z. s.