Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akutní prosba o pomoc pro kočičku Micinku

23. 6. 2018

Aktualizace - držte všechny tlapky, zdá se že Micinka bude mít velké štěstí a nový domov. Dáme vědět a moc jí přejeme aby vše rychle zvládla.

 

Akutní prosba o pomoc pro kočičku Micinku

Micinka se narodila 1.9.2009 na parkovišti na Praze 9 krásné rezavé kočičce, kterou na parkovišti společně s dalšími volně žijícími kočenkami krmila každý den hodná paní, která měla parking v nájmu. Bohužel zrovna v době, kdy se naše Micinka narodila, končil paní nájem a musela parkoviště opustit.Náš děda si vzal krásnou Zrzku s jejím 4týdenním kotětem k sobě do Liberce. Měli tam pro sebe velký byt se zasíťovanou lodžií. Asi po šest...i letech máma Zrzka zemřela na selhání ledvin a drobná plachá Micka zůstala sama s dědou. Bylo jim spolu dobře, děda Micku hladil, když chtěla, a k ničemu ji nenutil, spali spolu v jedné posteli. Žádná z nepočetných návštěv kočenku neviděla. Jakmile návštěva odešla a zavřely se dveře, kočenka se objevila.

Dědovi je již 87 let a v květnu se zhoršil jeho zdravotní stav natolik, že nemůže bydlet sám . Musel opustit svoji Micinku a dělá si o ni velké starosti.Ta zatím je druhý týden sama v dědově bytě v Liberci a chodí ji krmit hodní lidé. Ale byt bude muset být vyklizen (jde o nájemní byt) a zatím se nenašel nikdo, kdo by se o dědovu největší kamarádku postaral. Kočenka je velmi plachá, není zvyklá na děti. Kdyby si ji vzal trpělivý chápající člověk, který by ji k ničemu nenutil, jistě by si na něj časem zvykla, přestala by se schovávat a byla by opět vděčná za pohlazení. Kočičí společnost by jí asi vyhovovala, byla zvyklá na kočičí parťačku. Není kastrovaná, to bychom zajistili před přestěhováním.

Barevně odpovídá ta fotka, kde je trochu do rezava.
Poprosíme a děkujeme za sdílení
Kontaktujte nás prosím:
Šance pro kočku, Hrádecká 493, Sušice
tel.: 731 241 782, e mail. utulekzikov@seznam.cz