Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podrobnější reportáž z výstavy v Plzni

5. 6. 2018

2. 6. 2018 jsme v Plzni pořádali 1. umisťovací výstavu koček bez domova.
Účastnilo se 13 kočičáků Šance pro kočku z.s. a 3 kočičky Svobody zvířat. Přišlo 150 platících návštěvníků a 8 kočiček našlo domov, 6 našich - Maryška, Bramíček, Barnabášek, Fanoušek a bráškové Kulíšek s Kryšpínkem odjeli do nového domova společně.

Na poslední chvíli před odjezdem na výstavu jsme vypouštěli z přepravky zpět kočičku Berušku, která nezvládala ani dvouminutový pobyt v přepravce u nás, natož cestu a výstavu, takže zůstala doma.
Oproti výstavám v Praze odjezd až v 7.00h ráno, pro kočičí posluhu 100 kočiček, kterým je před výstavou třeba vše zajistit, učiněný relax.
Jediný Fanoušek měl cestou zažívací potíže způsobené stresem, ale spíš chtěl jen udělat radost ,,tetě,, Táně, aby měla cestou o koho pečovat. Všechny ostatní kočičky byly naprosto vzorné, jen Elsa nesla cestu i výstavu velmi těžce.
Těsně před desátou jsou všechny kočičky v klecích, schválené paní doktorkou Mvdr. Lenkou Švejdovou a mohou čekat první návštěvníky. Ti na sebe nenechají dlouho čekat, a jako první kočička Šance pro kočku z.s. odjíždí Maryška, která si domov zaslouží už velmi dlouho, a jsme moc rádi, že ho má. Následuje ji Bramíček, který je velikánský mazel, ale když přijdou zájemci o kočičku k nám, raději se schová, takže vlastně nemá jinou šanci na domov. Jako další odjíždí společně bráškové nalezeni v Dlouhé Vsi Kulíšek a Kryšpínek a víc si opravdu nešlo přát, protože tito dva určitě potřebovali zůstat spolu. Následuje je úžasný kocourek Barnabašek, a hned za ním pan kocour Fanoušek, kterému se v kleci vůbec nelíbilo, neustále si stěžoval, takže kočkomilové z Plzně neodolali a vytvořili mu VIP prostor, který si do svého odjezdu domů, velmi užíval a ještě měl u sebe vybranou společnost. Další šťastné dušičky byly dvě kočičky ze Svobody zvířat, které rovněž nalezly své podnájemníky.
Kočiček, které teoreticky mohly odjet do domova, bylo víc, ale zájemci o ně nesplňovali podmínky převzetí kočičky. Pokud vozíte kočku v kufru auta, jen tak volně puštěnou, opravdu nejste vhodný zájemce o adopci naší kočky, rovněž musíte zajišťovat stabilní domov, protože kočka je dlouhověké zvíře a musíte ji zajistit vše, co potřebuje na celý zbytek života.
Děkujeme všem, kteří podpořili naše organizace nákupem v charitativním krámku, nebo přinesli dárečky kočičkám. Děkujeme svazu chovatelů v Sušici za zapůjčení klecí.
Největší poděkování si zaslouží podnájemníci umístěných kočiček, všichni dobrovolníci naši i Svobody zvířat, za ty naše – Mvdr. Lenka Švejdová, Tomáš a Romana Mathausovi, Iveta Holubová, Helena Smith, Táňa Vlčková, Jana Slivoňová, Milli Čechová, Renáta Hellusová, Vladimíra Kartáková, p. Helena Šperlová za propagaci a propagační materiály, celá rodina Baierova – a z ní zvláštní poděkování p. Lence Baierové za perfektní organizaci, nadlidské nasazení při přípravě výstavy a k tomu ještě během výstavy odjela domů uvařit pro všechny dobrovolníky oběd. Bez propagace by to nešlo, takže velké poděkování všem kteří šířili info o výstavě nelze vyjmenovat všechny, protože Vás byla neskutečná spousta takže alespoň ti o kterých víme – Cat Manie, Kočičí kavárna v Plzni, Pet Center - OC Tesco, Globus , ZUŠ Jagellonského 14, Plzeň, Pohybové studio Skvrňany , 22. ZŠ Doubravka, ZČU - vyvěšeno na NTC + rozesláno na různé katedry, Kadeřnictví v OC Centrum - Doubravka , Zverimex ZOO Čech - Doubravka ZOO Plzeň - vyvěšeno na budově ředitelství, hlavní pokladně + letáčky na pokladně, OC Plaza - plakát A1, Zverimex Třemešná, Restaurace Plovárna Hradiště – plakáty, Úřady městského obvodu - Doubravka, Slovany, Hradiště – plakátek, Šířeno přes kamarády a známé - např. Správa železniční dopravní cesty, Magistrát Města Plzně, Precision - Castparts, Školský úřad, Kudy z nudy, Stránky Města Plzně , ANNONCE, PLOVÁRNA HRADIŠTĚ, INFORMUJI , KISS Proton, regionplzen., Modrý kocouř a obrovská spousta dalších, děkujeme všem.
Kočičky Terezka a Elsa snášely výstavu opravdu hodně špatně, takže Terezka už bude k umístění pouze od nás a Elsa zůstane v nabídce k umístění, ale současně bude hledat virtuální rodinu, protože může být umístěna pouze ke zkušenému kočkaři, který si poradí se změnou nálad, při něčem co ji znejistí. Jinak je to úžasná kočička, ráda se mazlí a i u nás už je zase v pořádku, ale bude potřebovat speciálního človíčka, a jednoho dne se nám snad podaří ho najít. Potvrdilo se, že velmi špatně snáší změny a při každé z nich opět reaguje agresí a je třeba člověka, který bude chápat důvody a bude ji brát takovou jaká je a k tomu ještě člověka bez jiných koček. Ale na případu Štěpánky a Žofinky, víme, že i takové malé zázraky, se někdy dějí.
Moc děkujeme všem zúčastněným za super atmosféru, bylo nám s Vámi moc dobře, hořkosladce při odchodu kočiček, ale to k tomu prostě patří a za rok se těšíme na viděnou.

Více fotografií zde:

https://www.facebook.com/vl.ka.9/media_set…