Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chcete pomoci opuštěným kočkám v Sušici? Staňte se dobrovolníkem :)

26. 11. 2018

Chcete pomoci opuštěným kočkám v Sušici a okolí prostě kde je zrovna třeba - zapojte se jako dobrovolníci
Není Vám lhostejný osud opuštěných zvířat? Máte trochu času a hlavně chuť jim pomoci? Staňte se dobrovolníkem.

Pomoc přímo v útulku.
Krmení, úklid, čištění, česání a hlavně vlídné pohlazení a mazlení se s kočičkami…Dokud nebudou komplet hotové prostory - i když by pomoc s úklidem a vším co je třeba byla víc než vhod, protože už jsme všichni unavení - kvůli probíhající rekonstrukci tato forma pomoci zatím není možná, ale česání a hlazení, lze skloubit s každou domluvenou návštěvou a kočičky určitě potěší.

Pomoc při hledání nových kočičích domovů
Oslovovat známé a oni své známé, inzerovat na internetu, vytvářet a vyvěšovat plakátky…efektivnější bývá hledat domov jedné vybrané kočičce a hledat ho tak dlouho, dokud pro ni ten vhodný nenajdete. Je však třeba hledat domov vhodný pro konkrétní kočičku a domov který bude splňovat podmínky umístění, které naleznete na našich stránkách. Nehledáme domov za každou cenu, každá kočka je jiná a každá potřebuje něco jiného.

Pomoc v „terénu „
Odchyt „plašanek“ - ten je samozřejmě na nás, ale velmi by pomohl někdo s autem a dostatkem času, aby nás na odchytl odvezl a dovezl zpět. Bývá to časově náročné, nikdy nelze odhadnout, jak dlouho bude odchyt trvat. Dále odvoz marodů k veterináři, nebo na různé akce a výstavy a pomoc přímo na těchto akcích… Pomoc s dopravou na výstavy je především do Prahy a Plzně

Dočasnou péčí
Dočasnou péčí o některé z kočiček, kterou již nemůžeme přijmout kvůli tomu, že máme plno, nebo které z různých důvodů (např. zdravotní stav, nesnášenlivost) nemohou pobývat v útulku mezi ostatními do doby, než se vrátí mezi ostatní anebo najdou trvalý domov…Dočasná péče musí splňovat parametry karantény - tedy místečko mimo vaše vlastní zvířata, bez možnosti chodit volně ven.

Pomoc při hledání dárců
Oslovovat firmy a drobné dárce, prosby i o drobné dary (Stelivo, léky), oslovovat „tvořilky“ z okolí, zda by nemohly poskytnout nějaké své výtvory na charitativní aukce, informovat lidi, že mohou věnovat nepotřebné věci pro potřeby útulku nebo do bazárků ...

Propagace našeho útulku
Výroba informačních plakátků, množení informačních materiálů, vyvěšení letáčků někde ve vaši obci, šíření letáčků mezi přátelé a známe... psaní článků a inzerátů, oslovování a hledání dalších dobrovolníků, sponzorů a pečovatelů…

Letáčky k tisku:

Leták "Podpora útulku" - ke stažení ÚTULEK SUŠICE.pdf

Leták "Výzva pro tvořivce" - ke stažení TVOŘIVCI.pdf

Zorganizování materiální sbírky
Máte-li organizační talent, chuť a kousek místa, můžete zorganizovat u Vás ve firmě nebo obci materiální sbírku pro náš útulek. Lidé mohou darovat věci pro ně již nepotřebné, které u nás využijeme do charitativních bazárků. Mohou ale také darovat krmivo či stelivo pro kočky, staré deky , ručníky, desinfekční prostředky, savé podložky, vlhčené ubrousky, prášky na praní....prostě cokoliv. Opravdu se hodí vše. Pokud by jste chtěli takovouto akci uspořádat, rádi Vám pomůžeme s vytvořením informativního letáku. Stačí zavolat nebo napsat mail.
Ohledně krmiva je lepší se telefonicky dohodnout - nekrmíme marketovým krmivem - některé způsobuje zažívací potíže a leckdy i vážné zdravotní potíže, naopak stelivem chybu neuděláte.

Chcete nám pomoci?
Kontaktujte nás.
Šance pro kočku z.s., Hrádecká 493, 342 01 Sušice
Tel.:731 241 782
e mail:sanceprokocku@email.cz

 

 

Odvozy na veterinu nebo ke specialistům mimo Sušici určitě vždy pomohou.

Na obrázku může být: kočka a stůl

 

 

Odchyty na kastrace - jedna z nejdůležitějších forem pomoci

Na obrázku může být: venku

 

 

Pomoc s odvozem na umisťovací výstavy - buďte s námi u toho, když se některé z kočiček změní život a najde domov.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a stojící lidé