Jdi na obsah Jdi na menu
 


Když Vás kočka přestane bavit...

24. 5. 2019

E mailem nám přišla prosba o pomoc pro kotě, narozené loni v létě, kdy si ho majitelka nemůže nechat, díky údajné alergii.
Řešili jsme všechny možnosti, nabídli pomoc s hledáním nového domova. Požádali jsme o fotky a informace o kočičce.
Dostali jsme dvě fotky a popis typu kočka se narodila v srpnu. Ani slovo o tom zda vůbec kdy byla očkována, kastrována odčervena, léčena, ani slovo o povaze a zvycích, ani stopa po jakémkoli citu, vůči někomu..., koho má dáma 10 měsíců doma.
Protože na sebe dotyčná paní, podepsána jako Nagovská, nenechala žádný kontakt, neměli jsme šanci někoho hledat. Než tak pro vaše vlastní kotě, kočku učiníme, musíme na Vás mít k dispozici všechny kontakty pro případné zájemce, potřebujemje znát zásadní zdravotní záležitosti, povahu a vše co se jí týká, protože nehledáme domov plyšákovi, ale živé bytosti, domov který má být na pořád.
O faktu že na spoustu kočičí alergie lze desenzibilovat, že je to nejčastější výmluva, kterou když se chce někdo zbavit kočky slyšíme, že pokud vše selže, je třeba hledat domov nejdříve v okolí, u rodiny. přátel známých, ale je třeba aslespoň něco dělat paní ,,Nagovská,, neslyšela. Zřejmě ani o faktu že opustit vlastní zvíře je trestný čin
/Zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů

§ 4 odst. 1 písm. s): Za týrání se považuje opustit zvíře s výjimkou zvířete volně žijícího s úmyslem se ho zbavit nebo zvíře vyhnat. /

Paní se dále neobtěžovala cokoli udělat, po čase předala kočičku známemu z Kašperských Hor, který ji v 21 h přinesl na veterinu, tedy v době kdy je již dávno zavřená, a jen díky tomu že veterináři měli tou dobou práci a byli v ordinaci ji donesl dovnitř, s tím že ji přece nechce někde jen tak pustit. Nevěděl o ní taktéž nic, jen to že nutně potřebuje vrátit zpět přepravku a že se vrací pěšky na Kašperky.
Kočička je u nás, je zlomená, zničená, zrazená, nejí nepije, jen sedí a naříká...
Pokud Vás paní ,,Nagovská ,, její pláč nebudí ze spaní, snad Vás z něj bude budit alespoň to, že budete nucena čelit následkům svého protiprávního jednání.
Nevíme kde všude a jak dlouho pán s kočičkou chodil, na veterinu se v době, kdy je dávno zavřená jistě nevydal.

 

Na obrázku může být: kočka

 

Na obrázku může být: kočka a uvnitř