Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 10. mají všechna zvířátka svátek

4. 10. 2019

Všechna zvířátka mají svátek 4. 10.
Roku 1226, tehdy zemřel františkánský mnich Sv. František z Assisi, který pečoval o opuštěná, nemocná a týraná zvířata, a právě proto se na tento den stanovil Mezinárodní den zvířat.
Každý by měl tenhle den pro svého mazlíka udělat ještě hezčím a výjmečnějším než obvykle, dát mu vědět jak moc pro Vás znamená, že je s Vámi..
Pokud svého mazlíka nemáte, udělejte něco pro někoho, kdo nemá ani domov, ani člověka, který je tu jen pro něj. Udělejte něco vyjmečného pro někoho z útulku, nebo pro někoho, kdo není ani v tom útulku a tráví svůj život na ulici sháněním jídla a bezpečného úktrytu, den za dnem. Dejte mu do misky něco dobrého, darujte mu vstřícný pohled a laskavé slovo.
I když si myslíte že ne, udělat lze spoustu věcí, od těch malých, až po ty zásadní.
Přejeme všem zvířátkům aby jejich slavnostní sváteční den, byl vyjmečný, přejeme hlavně těm bez domova, ten nejlepší možný domov, těm na ulici přejeme aby si někdo všimnul mizerie ve které žijí a něco s ní udělal, aby na ně byl někdo hodný alespoň když mají svátek, nebo aby jim minimálně nikdo neubližoval.
Děkujeme všem kteří si vzpoměli na naše kočičky, všem kteří jim popřáli, poslali nebo přivezli dárek, všem kteří si prostě vzpomenuly, že tu jsou. UŽ je tady hromada dárků a obrovská spousta z Vás má domluvené víkendové návštěvy s dárečky nebo bez nich protože i hladící návštěva je dar.
Naše kočičky oslaví svůj svátek tím co mají rády, dostanou maso, které mají rády a dobroty, které nejsou každý den, protože si to zaslouží. Chtěli bychom našim marodům darovat zdraví, ale to zařídit neumíme, tak si moc přejeme, ať jim aspoň zítra, není úplně špatně a mohou si svůj svátek užít.
Zítra není návštěva kočiček možná, ale domluvené víkendové termíny samozřejmě platí. Není úplně jednoduché při našich počtech kočiček věnovat jim tolik času, kolik by chtěli a potřebovali, při návštěvách je času ještě méně než obvykle, dovolte nám tedy zítřek prožít s těmi, pro které to téměř těch 20 let děláme, s maximální pozorností pro každou jednu z našich 95 kočiček.
Děkujeme Vám všem a krásný sváteční den všem zvířátkům.

Na obrázku může být: kočka a uvnitř