Jdi na obsah Jdi na menu
 


Servácek 18. 5. 2017

18. 5. 2017

Nechtěňátko Servácek

Dnes jsem odešel z vašeho světa, protože jsem nechtěňátko.
Myslím, že když nám tak říkají, tak sem asi nepatříme a tak jsem šel za svým sourozencem, který odešel ještě před tím, než nás ti hodní lidé našli a dovezli sem, kde se starají o kočičky. Nechávám tady maminku Žofinku, teď už je na místě, kde se o ni postarají, i když ti lidé co tam jsou, se tváří pořád moc ustaraně a říkají, že je strašně podvyživená, a zda to vůbec zvládne. Je to moje maminka a... já ji věřím a budu ji trošku hlídat, aby nebyla tak strašně smutná jako dnes, a aby pořádně přibrala.
Dnes ráno přišla teta, a když viděla, že tam jsem, ale vlastně už nejsem, tak strašně moc plakala a nadávala současně. Říkala ať jí ten co nás vyhodil, nechodí na oči, nebo že za sebe neručí. Říkala, ať se ten člověk přijde podívat, jak mne maminka hledá, jak obrací všechny pelíšky a deky, a hlavně ať mamince přijde podívat do očí. A ať potom řekne, že je to život že se nedá nic dělat.
Něco asi bylo opravdu špatně, maminka je sama ještě kotě, narozené tak loni na podzim, je tak strašně hubená že určitě moc dlouho neměla nic pořádného k jídlu, a já také nejsem jako ostatní, ostatní koťátka, která se narodí, mívají průměrnou váhu
80 – 140 g a já jsem vážil 22g, jak jsme s maminkou ještě leželi venku, tak mi byla zima a po tom co nás našli, všichni říkali, že jsme podchlazení a dostali jsme takovou teploučkou podušku, ale už bylo pozdě. Říkají, že jsem odešel, protože jsem byl moc malinkatý a podchlazený, ale doopravdy že jsem odešel, kvůli lidské bezcitnosti a nezodpovědnosti.
Kdyby lidé co měli původně maminku, a někdo ji měl, protože je na lidi zvyklá a má je ráda, ji nechali vykastrovat, tak bych se sice nenarodil, ale také bych nemusel umřít sotva jsem na svět přišel. Maminka by se nemusela trápit, nemusela by se zbytečně vyčerpat porodem a ztrátou všech svých dětí, už takhle má co dělat sama se sebou, kostřička potažená kožíškem jí říkají…
A tak Vás všechny moc prosím, kastrujte své kočičky, ať se nerodíme, abychom hned umřeli…
To přece nedává žádný smysl, mně tedy ne a myslím, že všem těm hodným lidem, kteří se kočičky starají, jak je třeba, také ne.

R. I. P. Servácku