Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 5. 2018 Matýsek a Monička

15. 5. 2018

Po víkendu dobrých zpráv, asi nemůže být jinak, než že se dostaví zprávy špatné.Opustili nás dva velcí bojovníci, Matýsek a Monička kočička nalezena v hrozném stavu v Dlouhé Vsi.
Matýsek, jen pět let života a samé trápení, vyhozen jako malé kotě na Santosu, nalezen, přivezen k nám, piplán a vypiplán, umístěn a po odjezdu paničky do nemocnice po třech letech života v nové rodině vyhozen částí příbuzných...Znovu nalezen, přivezen k nám, nechtěl jíst, protože mu chybí panička a... možnost chodit ven. A zase přemlouvat, rozmazlovat až začne znovu věřit...A když už se zdá, že je dobře, že už to chce jen najít toho správného člověka, napořád, dostaví se zdravotní komplikace. Matýsek bojoval se selháním štítné žlázy a nemocnou slinivkou, do poslední chvíle velký bojovník, který poctivě jí všechny léky a jí a jí, jen strašně hubne a hubne, protože pro to malé tělíčko, nedokáže nic zužitkovat. Není to vůbec fér, ale kdy vlastně život je nebo byl?
Monička, nalezena u řeky v Dlouhé Vsi, ležící u řeky jako nepotřebný odpad. Zpočátku přijata jako kocourek, bříško špinavé a nateklé, až po odmytí je jasné, že jde o kočičku. Při přijetí kostra potažená kožíškem, přes to 85 klíšťat na hlavičce, krku a podbřišku. Neskutečně mazlivá, povídavá, vrnící, jen když promluvíte... Poctivě jí dietu a vše co je třeba. A ze dne na den zlom a už tady není..
Protože zlého není nikdy dost, maminka Rézinka odmítá krmit část koťat, takže vesele krmíme co dvě hodiny, Deniska by naopak krmila moc ráda, ale přišla o mlíčko a nezbývá než také pravidelně krmit. Nevadí nám nevyspání a únava, ale tolik práce a času a zničehonic je vše pryč.
I Matýska jsme kdysi krmili a měli radost z každého gramu navíc a všechno je pryč.
Asi je to jako u lidí, někdo má dle mínění ostatních štěstí, jiný ho marně celý život hledá. Matýsek s Moni moc štěstí neměli a nezasloužili si to. Ale on si nikdo nezaslouží tolik ošklivých zlomů. Řekne se že už je nic nebolí ,nebolí ale vůbec to nepomáhá. Po dnech jako ten dnešní si člověk říká dost, a chce skončit, možná to nemyslí úplně vážně kdo ví, navíc vážně netuším jak by se skončit dalo, mrňouskové čekají a někdo je nakrmit musí. Snad budou mít více štěstí v životě, než Santosáček MATÝSEK Monička.
Matýsku a Moni R.I.P.

Fotka uživatele Šance pro kočku  z. s.

Fotka uživatele Šance pro kočku  z. s.

Fotka uživatele Šance pro kočku  z. s.